Τέλος στις flash διαφημίσεις και από την Google


H Google μιμήθηκε το παράδειγμα του Mozilla, που έχει μπλοκάρει τον Flash player στον Firefox browser από τα μέσα Ιουλίου,και αποφάσισε να ορίσει την σημερινή ως την καταληκτική ημερομηνία για το αντίστοιχο «πάγωμα» των διαφημίσεων Flash σε όλες τις ιστοσελίδες.

Όπως αναφέρει το skai.gr, πλέον, ο χρήστης θα μπορεί να ενεργοποιήσει το υλικό Flash με δεξί κλικ αν το επιθυμεί. Αξίζει να σημειωθεί πως η απενεργοποίηση αφορά μόνο μη-σημαντικό Flash υλικό, όπως οι διαφημίσεις ενώ κανονικά θα συνεχίσουν να λειτουργούν οι ενσωματωμένοι Flash Players για videos.

Η εταιρεία έβαλε τέλος στο ενοχλητικό κατά πολλούς auto-play των διαφημίσεων Flash, και καθησυχάζει τον κλάδο της διαφήμισης διευκρινίζοντας ότι οι περισσότερες διαφημίσεις Flash που ανεβαίνουν στην πλατφόρμα AdWords μετατρέπονται αυτόματα σε κώδικα HTML5. Γι αυτό και στην περίπτωση που χρησιμοποιείται διαφορετική πλατφόρμα, πρέπει να μετατραπεί το υλικό σας σε HTML5 για να παραμείνει ενεργό στον Google Chrome.

Η γνωστή εταιρεία αποφάσισε να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση λαμβάνοντας υπόψιν ότι το υλικό Flash επιβαρύνει σημαντικά τη λειτουργία του Chrome browser έχοντας έτσι επιπτώσεις στην απόδοση και στην αυτονομία των συσκευών.