Νέο logo, νέα εποχή για την Google!

Μία καινούρια περίοδο εγκαινιάζει η Google με την παρουσίαση ενός νέου logo. Λίγο καιρό μετά την αποκάλυψη της αναδιάρθρωσης της εταιρείας κάτω από το νέο brand της Alphabet, το καινούριο λογότυπο της Google, με αλλαγμένη γραμματοσειρά, πιο σύγχρονο και παχνιδιάρικο αλλά και με λιτή εμφάνιση, εγκαινιάζει μία νέα οικογένεια που περιλαμβάνει τις κουκίδες του Google αλλά και το ανανεωμένο πολύχρωμο πλέον εικονίδιο “G” που βλέπετε στις καρτέλες του προγράμματος περιήγησης, τα οποία αποτελούν πλέον κομβικά σημεία των αναζητήσεων μας και συνιστούν μέρος ενός ολοκαίνουριου σχεδιασμού που θα ξεδιπλωθεί σύντομα σε όλα τα προϊόντα της Google.


Το σημερινό Doodle του Google Search δεν είναι τίποτα άλλο από το νέο... λογότυπο μαζί με ένα ιστορικό της εξέλιξης του στα χρόνια. Δείτε τις εδώ, όπως επίσης και στο ακόλουθο video που αποτελεί μία σύντομη ιστορία της Google.

Αυτή είναι η ιστορία του λογοτύπου Google...
Το 1998 ο Larry Page και ο Sergey Brin χρησιμοποιούν το πρώτο λογότυπο για την μεταπτυχιακή τους εργασία στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.
Τον Σεπτέμβριο του 1998 το Google γίνεται google.com και μοιράζεται την έκδοση beta με όλο τον κόσμο.
Στις 30 Αυγούστου του 1998 η ομάδα πηγαίνει στο φεστιβάλ του "Φλεγόμενου Ανθρώπου" και δημιουργεί το πρώτο Doodle ως μήνυμα "εκτός γραφείου".
Τον Μάιο του 1999 το λογότυπο παραμένει παιχνιδιάρικο με πιο εκλεπτυσμένη όψη με τη χρήση της γραμματοσειράς Catull.
Τον Μάιο του 2010 το λογότυπο φωτίζεται και εμφανίζει μια μειωμένη σκίαση. Τον Σεπτέμβριο του 2013 το λογότυπο παραμένει επίπεδο με κάποιες τυπογραφικές τροποποιήσεις.
Τον Σεπτέμβριο του 2015 το λογότυπο της Google γίνεται κομμάτι μιας νέας οικογένειας που περιλαμβάνει τις κουκκίδες του Google και το εικονίδιο "G".
Πως φτάσαμε στο Google; Οι Larry Page και Sergey Brin γνωρίζονται στο Στάνφορντ. Ο Larry, 22 ετών, απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν, θέλει να εγγραφεί στη σχολή. Ο Sergey, 21 ετών, αναλαμβάνει να τον ξεναγήσει στο χώρο.
Ο Larry και ο Sergey αρχίζουν να συνεργάζονται σε μια μηχανή αναζήτησης που λέγεται BackRub. Το BackRub λειτουργεί σε διακομιστές του Στάνφορντ για περισσότερο από έναν χρόνο. Τελικά, το εύρος ζώνης που χρησιμοποιεί είναι πολύ μεγάλο για το πανεπιστήμιο.
Το Google.com καταχωρίζεται ως τομέας στις 15 Σεπτεμβρίου. Το όνομα –ένα λογοπαίγνιο με τη λέξη "googol", η οποία είναι ένας μαθηματικός όρος για τον αριθμό που ξεκινάει με το ψηφίο 1 ακολουθούμενο από 100 μηδενικά– εκφράζει το στόχο του Larry και του Sergey να οργανώσουν έναν φαινομενικά απεριόριστο όγκο πληροφοριών στον ιστό.
Το 1998 οι Larry Page και ο Sergey Brin χρησιμοποιούν το πρώτο λογότυπο, που περιλαμβάνει και ένα θαυμαστικό στο τέλος για την μεταπτυχιακή τους εργασία στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. Τον ίδιο χρόνο η ίδια ομάδα πηγαίνει φεστιβάλ φλεγόμενου ανθρώπου και φτιάχνει το πρώτο της doodle ως μήνυμα "εκτός γραφείου" (με το ανθρωπάκι στο μεσαίο O). Με τη χαρακτηριστική λέξη BETA, η google συστήνεται στον κόσμο.
Ένα χρόνο μετά το λογότυπο χάνει το θαυμαστικό του και γίνεται πιο κομψό, αποκτώντας σκιάσεις. Το 2010 το λογότυπο φωτίζεται και εμφανίζει μια μειωμένη σκίαση. Το Σεπτέμβριο του 2013 το λογότυπο, αν και παραμένει επίπεδο, εμφανίζει κάποιες τυπογραφικές τροποποιήσεις.