Ταχύτερα αναπτυσσόμενος media owner το Facebook

Οι διαρκώς αυξανόμενες πωλήσεις των smartphones και tablets έχουν καταστήσει το Facebook σαν τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο media owner του κόσμου, σύμφωνα με τη ZenithOptimedia. Τα Media έσοδα της social πλατφόρμας αυξήθηκαν κατά 63% στη διάρκεια της περσινής χρονιάς, καθώς εκμεταλλεύτηκε την ανάπτυξη του mobile για να ενισχύσει τις επισκέψεις χρηστών και τη διαφημιστική της προσφορά.

Συνολικά, το Facebook βρέθηκε στη 10η θέση των μεγαλύτερων media owners από πλευράς μιντιακών εσόδων. Η επόμενη ταχύτερα αναπτυσσόμενη εταιρεία είναι η Baidu, το κινέζικο αντίβαρο του Google, που αύξησε τα έσοδα κατά 43%, επωφελούμενη από την ραγδαία ανάπτυξη της μητρικής αγοράς.

Παρ' όλα αυτά, η κυριαρχία της Google, σαν του μεγαλύτερου media owner ενισχύθηκε περισσότερο, με την απόστασή της από τους ανταγωνιστές να "ανοίγει" σημαντικά στη διάρκεια της χρονιάς. Πλέον, είναι 136% μεγαλύτερη σε όγκο από τη δεύτερη Disney και 115% καλύτερη από την περσινή χρονιά. Επιπλέον, είναι μεγαλύτερη ακόμα και από τον συνδυασμό της Disney με την τρίτη Comcast.

Σημειώνεται πως η έκθεση Top Thirty Global Media Owners δημοσιεύεται από τη ZenithOptimedia από το 2007 και επιδιώκει να παρουσιάσει μια ξεκάθαρη εικόνα του μεγέθους και της διαπραγματευτικής ισχύος των μεγαλύτερων παγκόσμιων Media owners, με τους οποίους συναναστρέφονται διαφημιζόμενοι και εταιρείες.




klik advertising.gr