Με τις "ευλογίες" ΔΗΜΑΡ η ψηφιακή άδεια στους καναλάρχες. Γιατί δεν ψήφισαν Καραμανλής - Παπανδρέου

 
Για άλλη μια φορά η κοινοβουλευτική πλειοψηφία της συγκυβέρνησης δοκιμάστηκε στη ψηφοφορία για την αδειοδότηση των ψηφιακών καναλιών.
Και αυτό γιατί  χρειάστηκε να ψηφίσουν υπέρ κάποιοι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ, για να περάσει η σχετική ρύθμιση.
Με διαρροές σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά με 154 ψήφους υπέρ έναντι 115 κατά, σε σύνολο 269 ψηφισάντων βουλευτών, υπερψηφίστηκε η ρύθμιση με την οποία εντάσσονται σε νομίμως αδειοδοτημένο πάροχο δικτύου για ψηφιακή εκπομπή όσα τηλεοπτικά κανάλια εξέπεμπαν έως την 31η Αυγούστου του 2013.

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, υπερψήφισαν τη διάταξη, με την οποία ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου 2014 ως καταληκτική ημερομηνία, προκειμένου οι τηλεοπτικοί σταθμοί να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητες τους και να έχουν έτσι την δυνατότητα συμμετοχής τους στο διαγωνισμό για την ψηφιακή αδειοδότησή τους.
Εκτός από το Γιώργο Παπανδρέου που ψήφισε «όχι» στην τροπολογία για την αδειοδότηση των ψηφιακών καναλιών η άλλη μεγάλη έκπληξη της ψηφοφορίας ήταν η απουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή.
Ο κ. Καραμανλής είναι η πρώτη φορά που απέχει από ονομαστική ψηφοφορία και συνεργάτες του σημείωναν μιλώντας σε δημοσιογράφους πως η απουσία αυτή ήταν μήνυμα δυσαρέσκειας με πολλούς αποδέκτες. Μάλιστα, άλλος συνεργάτης του ανέφερε με νόημα: «Γιατί να έρθει να ψηφίσει ο Καραμανλής, όταν δεν πήγε ούτε ο Σαμαράς, ούτε ο Βενιζέλος».
Τόσο ο κ. Παπανδρέου όσο και ο κ. Καραμανλής με το νόμο Ρουσόπουλο, προγραμμάτιζαν την επιβολή αντιτίμου για την οριστική άδεια πανελλαδικής ψηφιακής τηλεοπτικής εμβέλειας και γι' αυτό δεν ψήφισαν τη συγκεκριμένη ρύθμιση
Επίσης, ο Δημήτρης Κρεμαστινός ψήφισε την τροπολογία την τελευταία στιγμή αφού νωρίτερα είχε γίνει αλλαγή από τον Σίμο Κεδίκογλου στην καταληκτική ημερομηνία για να δοθούν οι ψηφιακές άδειες. Μετά την αλλαγή του κ. Κεδίκογλου ως καταληκτική ημερομηνία ορίζεται η 31η Δεκεμβρίου του 2014 και όχι ο Ιούνιος του 2015.
Ο κ. Κρεμαστινός είχε εκφράσει τις διαφωνίες του στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και είχε αναφέρει πως δεν θα ψηφίσει την τροπολογία αν δεν αλλάξει η καταληκτική ημερομηνία.
Λίγο αργότερα ο κ. Κρεμαστινός μιλώντας με δημοσιογράφους και σχολιάζοντας τα «όχι» των κ.κ. Παπανδρέου και Απόστολου Κακλαμάνη είπε πως αν οι σύναδελφοί του από το ΠΑΣΟΚ ήθελαν θα έπρεπε να έρθουν στην ΚΟ και να εκφράσουν την άποψή τους και τα επιχειρήματά τους και όχι να κρατήσουν αυτή τη στάση που κράτησαν. αν ήθελαν να συμβάλουν ουσιαστικά.
Αρκετές απουσίες σημειώθηκαν και από το κόμμα της ΔΗΜΑΡ, ενώ εκτός από τον πρόεδρο του κόμματος, Φώτη Κουβέλη απόντες ήταν μεταξύ άλλων, η Μαρία Ρεπούση, ο Γιάννης Πανούσης, ο Γρηγόρης Ψαριανός, η Νίκη Φούντα και ο Γιώργος Κυρίτσης.

Ερωτηματικά δημιούργησε από την κυβερνητική πλευρά η απουσία και του Βύρωνα Πολύδωρα
 
klik news247.gr