«Πληρωμένοι» οι... πελάτες του ταξιτζή πρωθυπουργού


Η ιδέα του πρωθυπουργού της Νορβηγίας Γενς Στόλτενμπεργκ να κάνει τον ταξιτζή για μέρα, ώστε να ακούσει από κοντά τα προβλήματα των πολιτών ενόψει εκλογών, μάλλον του γυρνάει... μπούμερανγκ!
Πολλοί από τους επιβάτες του ταξί που οδηγούσε ο Νορβηγός πρωθυπουργός, στην πραγματικότητα είχαν επιλεγεί μετά από. . . κάστινγκ και μάλιστα πληρώθηκαν αντί να πληρώσουν την κούρσα, αποκάλυψε νορβηγική εφημερίδα.
Ο Στόλτενμπεργκ και το επιτελείο του κατέγραψαν τις... κούρσες του πρωθυπουργού και έδωσαν το video στη δημοσιότητα και θα το χρησιμοποιήσουν και για την προεκλογική του εκστρατεία. Αυτή ήταν η πρώτη σκέψη, γιατί αν ισχύουν όσα αποκαλύπτει η εφημερίδα, μάλλον το videaκι θα το... «φάει» το μαύρο σκοτάδι!

Ο πρωθυπουργός, πάντως, δεν τα πήγε και πολύ καλά ως οδηγός! Πολλές φορές μπέρδεψε το συμπλέκτη με το γκάζι Η εφημερίδα Verdens Gang αποκάλυψε ότι πέντε από τους 14 επιβάτες που εμφανίζονται στο βίντεο στην πραγματικότητα είχαν επιλεγεί μετά από κάστινγκ στο δρόμο.

"Πρόκειται για πέντε απλούς ανθρώπους που ρωτήθηκαν εάν θα ήθελαν να συμμετάσχουν σε ένα video για το Εργατικό Κόμμα και οι οποίοι δεν γνώριζαν τίποτα, παρά μόνο ότι θα τους παραλαμβάναμε με ταξί" επιβεβαίωσε η εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος Πία Γκούλμπραντσεν.
"Αιφνιδιάστηκαν πραγματικά όταν κατάλαβαν ότι ο οδηγός ήταν ο πρωθυπουργός", πρόσθεσε.

Ο καθένας τους έλαβε το ποσό των 500 κορόνων (περίπου 65 ευρώ) και κανείς δεν πλήρωσε για την κούρσα, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει άδεια ταξί.

Ο Κιέτιλ Τράι, ο ιδιοκτήτης του διαφημιστικού γραφείου που γύρισε το video, κι ο οποίος είναι στενός φίλος του Στόλτενμπεργκ, εξήγησε στην εφημερίδα ότι το κάστινγκ ήταν απαραίτητο ώστε να βρεθούν διαθέσιμοι "επιβάτες" την κατάλληλη ώρα αλλά και για να υπάρχει ποικιλία.

Αποκάλυψε την ταυτότητά του μόνο στους επιβάτες που τον αναγνώρισαν... Αν δεν τον ήξεραν από την αρχή, όπως αποκαλύπτεται Το video έγινε δεκτό με ευνοϊκά σχόλια στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης αν και πολλοί ήταν αυτοί που επισήμαναν ότι επικεντρώνεται κυρίως στο ξάφνιασμα των επιβατών παρά στα θέματα ουσίας που υποτίθεται ότι ήθελε να θίξει ο πρωθυπουργός.

Άλλοι σημείωναν ότι μάλλον δεν θα βοηθήσει πολύ τον Στόλτενμπεργκ να καλύψει τη διαφορά του από τη δεξιά αντιπολίτευση η οποία, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, έχει ευρύ προβάδισμα ενόψει των εκλογών της 9ης Σεπτεμβρίου. klik newsit.gr