Πώς θα επαναλειτουργήσει ο τηλεοπτικός σταθμός ALTER

Ένα σχέδιο επαναλειτουργίας του ALTER παρουσίασε ο Γιώργος Κουρής στους εργαζόμενους, κοινοποιώντας το και στην ΕΣΗΕΑ.
Σύμφωνα με αυτό, προβλέπεται να ξανανοίξει ο τηλεοπτικός σταθμός με συνολικό προσωπικό έως 300 άτομα, οι οποίοι θα έχουν μηνιαίες μεικτές αποδοχές 800 ευρώ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Ελευθεροτυπίας, το σχέδιο προβλέπει πως πριν από την επαναλειτουργία, θα καταβληθούν 2 εκατ. ευρώ στους 450 εργαζομένους του ALTER, ποσό από το οποίο θα λάβουν bonus οι 150 που θα αποχωρήσουν οικειοθελώς.

Όσο για την μισθοδοσία, όταν ξανανοίξει ο σταθμός, τις αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα που οφείλονται, θα καταβληθούν στους εργαζομένους από τα μηνιαία έσοδα του σταθμού.
Στην πρόταση που κατέθεσε γραπτώς στους εργαζόμενους ο κ. Κουρής επέρριψε στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο, Κώστα Γιαννίκο, την αποκλειστική ευθύνη για την κατάσταση. Παράλληλα ζήτησε να αποδεχθούν εγγράφως οι εργαζόμενοι το σχέδιο, καθώς επισημαίνει πως μόνο έτσι θα μπορέσει να συγκεντρώσει τα δύο εκατομμύρια ευρώ δανειζόμενος ή συνεργαζόμενος με υποψηφίους επενδυτές.
Οι εργαζόμενοι είχαν καταθέσει αίτηση πτώχευσης, η οποία εκδικάστηκε στις αρχές Απριλίου, αλλά δεν έχει εκδοθεί η απόφαση.