Τελευταίο φύλλο της "ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ & 13" του Αιμ. Λιάτσου

Είδηση βόμβα στον εβδομαδιαίο Τύπο – εφημερίδα απειλείται με λουκέτο για χρέος 400 χιλιάδων ευρώ!
Από τις πλέον μαχητικές, αποκαλυπτικές, χωρίς εξαρτήσεις και συμφέροντα εφημερίδες, που λέει τα πράγματα με το όνομά τους, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης! Το εβδομαδιαίο φύλλο που η έκδοσή του πριν λίγα χρόνια, όχι άδικα, αποτέλεσε εκδοτικό γεγονός, αλλά και εμπορικό, με πωλήσεις που ξεπερνούσαν τις 55.000, φέρεται να έχει πάρει το δρόμο για το άρθρο 99.
Το θλιβερό όμως συμπέρασμα ή αν προτιμάτε η είδηση, δεν είναι ότι η εν λόγω εφημερίδα, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, όπως άλλωστε ολόκληρος ο κλάδος των ΜΜΕ, αλλά ότι το εν λόγω φύλλο, αδυνατεί να αντεπεξέλθει στη συγκεκριμένη συγκυρία, επειδή με συνέπεια διατήρησε την αυτονομία και την ανεξαρτησία της, αρνούμενη να φλερτάρει με τον πειρασμό της διαπλοκής που κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις θα της εξασφάλιζε την επιβίωσή της!

Και πιο τρανή απόδειξη από το γεγονός ότι το συγκεκριμένο φύλλο αναγκάζεται, είτε να αναστείλει την έκδοσή του είτε να ζητήσει την προστασία του άρθρου 99, για χρέη που δεν ξεπερνούν τις 400 με 450 χιλιάδες ευρώ, όταν άλλα φύλλα επιβιώνουν με 4 ως 24 εκατομμύρια ευρώ δεν υπάρχει!
Άραγε για πόσο η νέα τρικομματική κυβέρνηση θα στέκεται με απάθεια και θα επιτρέπει να φιμώνονται οι ανεξάρτητες φωνές, αλλά και πού θα οδηγήσει η τακτική των τραπεζών που ενώ πλέον διαθέτουν χρήμα, αρνούνται να χορηγήσουν δάνεια, με αποτέλεσμα να χάνονται καθημερινά δεκάδες θέσεις εργασίας για μερικές χιλιάδες ευρώ; klik enimerosi.gr