ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΕΧΝΟΠΟΛΙΣ


Το ψυχαγωγικό συγκρότημα Τεχνόπολις στην Αμμουδάρα, σας προσκαλεί την Δευτέρα 19 Ιουλίου στις 21:00 το βράδυ, στο Ανοιχτό του Θέατρο, σε μια νεανική, δυναμική μουσική βραδιά που σίγουρα θα σας μείνει αξέχαστη. Συνοδοιπόροι σε αυτό το μουσικό ταξίδι είναι ο Craig Walker από τους Archive ,οι Rosebleed , οι Philter και οι Why not the band?.

Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα της ξεχωριστής αυτής βραδιάς…

Craig Walker(ex-Archive) Ο Craig Walker έκανε τα πρώτα βήματα της μουσικής καριέρας του στα τέλη της δεκαετίας του 80 με το συγκρότημα Power of Dreams. Το 1989, ενώ ο Craig ήταν ακόμα ανήλικος, οι POD κυκλοφόρησαν το ΕP, A Little Piece of God το οποίο έλαβε εξαιρετικές κριτικές! Τον επόμενο χρόνο το σχήμα υπέγραψε στη Polydor και κυκλοφόρησε το ντεμπούτο album, « Immigrants , Emigrants and Me », ένα δίσκο που ήταν «αξιοσημείωτα ώριμη δουλειά για τόσο νεαρά παιδιά, ειδικά για τον συνθέτη, Walker» Η NME ανακήρυξε τον Craig ως ‘τον πιο exciting συνθέτη που ακούσαμε φέτος’. Η μπάντα ξεκίνησε μια παγκόσμια περιοδεία σε περισσότερες από 30 χώρες ανάμεσά τους και την Ιαπωνία αλλά και τη Βόρεια Αμερική.
Ο Walker δεν έχασε καθόλου χρόνο και προχώρησε σχηματίζοντας τη μπάντα Pharmacy και κυκλοφορώντας το single, «Shine». Το 2000 ο Craig μπήκε στο progressive electronica σχήμα των Archive και κυκλοφόρησε μαζί τους τέσσερα albums στην East-West France με αυξανόμενη δημοτικότητα και καθολική αποδοχή από τα media, τόσο στη Γαλλία όσο και στην Ελλάδα! Το 2001 κυκλοφόρησε το σημαδιακό single ‘Again’ το οποίο περιέχονταν στο album ‘You All Look the Same to Me’ και έβγαλε τη μπάντα σε νέες αγορές στην Ευρώπη. Ακολούθησε μεγάλη τουρνέ μέχρι και τον επόμενο χρόνο όταν οι Archive συνέθεσαν και ηχογράφησαν όλο το soundtrack της ταινίας του Luc Besson, Michele Vaillant. Το άλμπουμ που για μερικούς είναι το masterpiece τους, το ‘Noise’, κυκλοφόρησε το 2003 με λαμπρά reviews κάτι που βοήθησε τη μπάντα να τύχει περαιτέρω αναγνώρισης! Η ενασχόληση του Craig με τους Archive ολοκληρώθηκε με τη κυκλοφορία του ‘Unplugged’ το 2004.Διευρύνοντας το εύρος των καλλιτεχνικών του επιτευγμάτων, ο Craig προχώρησε και συνεργάστηκε τα επόμενα χρόνια με διάφορους συνθέτες, όπως τους: Nathaniel Mechaly, Michael Nyman και Nicolas Errera. Ακόμα έπαιξε ή συμμετείχε σε δουλειές εξαιρετικά ταλαντούχων μουσικών όπως των Αθηναίων Transistor, τον Γάλλο house παραγωγό Demon, τον Nick Muire των Bedrock, τον Juini Booth των The Sun Ra Arkestra, το Grand Popo Football Club και τα The Fitzcarraldo Sessions. Φέτος υπήρξε και η συνεργασία με τον Δημήτρη Παπασπυρόπουλο κάτω από το project, Last Chance.
www.myspace.com/craigjohnwalker

Rosebleed
Οι Rosebleed δεν είναι ένα συνηθισμένο group. Το όνομά τους το ανακάλυψαν πολύ αργά. Περισσότερο μάλλον ‘αναγκάστηκαν’ να το υιοθετήσουν όταν ήταν 16 χρονών και πήραν για πρώτη φορά μέρος στον ετήσιο διαγωνισμό του Ωδείου Φίλιππος Νάκας. Όσο περίεργο και να ακούγεται, δεν το βρήκαν καν αυτοί. Τους το πρότεινε μια φίλη και το δέχτηκαν αβίαστα, με την λογική ότι το όνομά σου το φτιάχνεις εσύ και όχι το αντίθετο. Έδωσαν συναυλίες με τους Schooligans και ανέβηκαν αμέτρητες φορές στη σκηνή του Schoolwave festival . Από τότε έχουν ήδη γυρίσει την Ελλάδα ως support στην περιοδεία των Matisse, ενώ έχουν ανοίξει και συναυλίες άλλων όπως οι Hooverphonic και οι Veils και εμφανίστηκαν στη σκηνή των Schooligans στο Rockwave το 2008. Τις μέρες εκείνες κυκλοφορούσε το πρώτο τους EP με τίτλο ‘ Stories’ και παραγωγό τον Άρη Χρήστου. Το EP έδωσε το hit “Until Next Time” το οποίο παίχτηκε πολύ από το καλοκαίρι του 2008 έως την Άνοιξη του 2009 ενώ το βίντεό του έγινε τοπ 10 στο ΜΤV και το MAD με το τελευταίο να δίνει στους Rosebleed δύο υποψηφιότητες στα βραβεία του 2009, μια για καλύτερο ροκ βίντεο και μια για καλύτερο πρωτοεμφανιζόμενο συγκρότημα! Το ολοκληρωμένο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο και είναι σε παραγωγή του γνωστού Άγγλου Clive Martin (Puressence, Massive Attack, Stereophonics, Strangelove, Le Negresses Vertes, Raining Pleasure, Fuzzy Nerds κ.ά)
www.myspace.com/rosebleed696

Philter
Οι Philter, ένα από τα πιο αξιόλογα και δυναμικά indie - rock γκρουπ της πόλης μας όπου έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς σε συναυλίες με σημαντικούς καλλιτέχνες όπως οι Matisse, Closer, Raining Pleasure, Film και πολλά άλλα γκρουπ της Ελληνικής και ξένης εναλλακτικής σκηνής του Ροκ.
Έχουν κυκλοφορήσει ένα cd single με δυνατά κομμάτια όπως το «Move on» και «Ghost of memories».
Μέλη του συγκροτήματος είναι οι Kalliopi (Vocals), Andreas "Del" (Guitar), Alice (Guitar), Mike (Bass), Sakis (Drums)
www.myspace.com/philtertheband

Why Not the band?
Oι Why not the band? είναι μια εναλλακτική ροκ μπάντα από το Ηράκλειο με σημαντικότατη παρουσία σε μουσικές σκηνές με συγκροτήματα όπως οι Closer, Matisse, Gad κ.α. Η μουσική που παίζουν είναι επηρεασμένη από την ροκ σκηνή με πόπ επιρροές εκτελεσμένες με το μοναδικό προσωπικό στυλ αυτής της δυναμικής μπάντας από την πόλη μας.
www.myspace.com/whynottheband

Τέσσερα δυνατά ονόματα της ροκ σκηνής, μια ξεχωριστή, δυνατή συναυλιακή βραδιά που σας προσφέρει το Ανοιχτό Θέατρο του Τεχνοπολις Ο Craig Walker, οι Rosebleed, οι Philter και οι Why not the Band?, σε ένα πραγματικά ξεχωριστό συναυλιακό γεγονός, Δευτέρα 19 Ιουλίου στο Ανοιχτό Θέατρο του Τεχνόπολις στην Αμμουδάρα στις 21:00.
Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2810 823813 και τον ιστοχώρο του συγκροτήματος: www.texnopolispark.gr. Μη το χάσετε!
Προπώληση : Μετρόπολις– Τεχνόπολις
Είσοδος 15 € – Φοιτητικό, Μαθητικό 10 €