Ραγδαίες και σημαντικές εξελίξεις για τη Wind Hellas


Βόμβα: Η εταιρεία σταματά την πληρωμή των οφειλόμενων τόκων σε δανειστές και ομολογιούχους!!!
Με αίσιο τρόπο και τη σύμφωνη γνώμη των κατόχων ομολογιών της εταιρείας, προχωρά συμφώνα με όλες τις ενδείξεις, η αναδιάρθρωση δανεισμού της Wind Hellas που αναμένεται να δώσει μια βαθιά ανάσα στη διοίκηση, εν μέσω μάλιστα μιας εντεινόμενης επίπτωσης στα αποτελέσματα από την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και τον πόλεμο τιμών. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ομολογιούχων συμφώνησε στην αναδιάρθρωση του δανεισμού, γεγονός που θα μειώσει σημαντικά τα οφειλόμενα τοκοχρεολύσια, θέμα που αποτελούσε βραχνά για τη διοίκηση σε συνδυασμό με τη μείωση του cash flow της εταιρείας.
Οι κάτοχοι ομολογιών συναίνεσαν στην συγκεκριμένη απόφαση δεδομένου ότι η πραγματική αξία του χρέους της Wind Hellas είναι πολύ μικρότερη από την ονομαστική δεδομένου ότι οι ομολογίες της εταιρείας είναι διαπραγματεύσιμες. Ειδικότερα, το ονομαστικό χρέος της Wind Hellas ανέρχεται πλέον (και μετά την τελευταία αναδιάρθρωση που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο χρόνο) σε 1,8 δισ. ευρώ την ώρα που η πραγματική αξία των ομολογιών εκτιμάται από κύκλους της εταιρείας σε κάτω από 700 εκατ. ευρώ. Περίπου σε αυτό το ποσό θα καταλήξει και το συνολικό χρέος μετά την αναδιάρθρωση.
Παράλληλα και σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εταιρεία θα προχωρήσει στην έναρξη διαδικασίας κατά την οποία θα δέχεται μη δεσμευτικές προσφορές για την πώληση μέρους ή του συνόλου των μετοχών της εταιρείας. Η εξαιρετικά χαμηλή αποτίμηση που εκτιμάται ότι θα προκύψει λόγω συνθηκών σε συνδυασμό με τη μείωση του οφειλόμενου χρέους είναι πιθανό να προσελκύσει πλήθος επενδυτών που θα δουν μια ευκαιρία για την είσοδο σε μια πλήρως ανεπτυγμένη και ανταγωνιστική αγορά.
Σύμφωνα με πληροφορίες θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες, ίσως και αύριο, συμφωνία της Wind Ελλάς με τους πιστωτές της για αναβολή καταβολής τόκων και παράλληλα η έναρξη διαδικασίας αναδιάρθρωσης της κεφαλαιακής της δομής. Οι συζητήσεις με τους πιστωτές είχαν ξεκινήσει εδώ και περίπου 15 ημέρες, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της εταιρίας προς την επενδυτική κοινότητα στις 14 Ιουνίου, μαζί με τα οικονομικά αποτελέσματα του 1ου τριμήνου.
Οι ίδιες πληροφορίες από τραπεζικούς κύκλους του εξωτερικού ανέφεραν πως η Wind Ελλάς θα ανακοινώσει επίσης την πρόσκληση ενδιαφέροντος για άμεση κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών με σκοπό τη μερική ή και συνολική εξαγορά της.
Στο πλαίσιο της διαδικασίας η Wind Ελλάς αναμένεται να προσλάβει στέλεχος από εταιρεία εξειδικευμένη σε αναδιαρθρώσεις, με στόχο να βοηθήσει το Δ.Σ. να ολοκληρώσει με επιτυχία την αναδιάρθρωση. Το όνομα του συμβούλου και της εταιρείας θα ανακοινωθούν επίσης τις επόμενες μέρες.
Παράλληλα και όπως έγινε γνωστό από δηλώσεις που πραγματοποίησε ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας κ. Naguib Sawiris, μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών αναδιάρθρωσης, η εταιρεία σταματά την πληρωμή των οφειλόμενων τόκων σε δανειστές και ομολογιούχους. klik capital.gr